תהיו בעל הבית
האתר הוא הנכס היחיד שהוא שלכם ורק שלכם.
רעות רחל גבע
30 ביולי 2020
רעות רחל גבע
30 ביולי 2020
כתבתי כבר מאמר על הפרשנות שלי לסניף הדגל של העסק שלכם (אם לא קראתם אותו, הוא ממש כאן). בקצרה, אני מאמינה שכמו שלכל עסק עם סניפים בעולם האמיתי יש סניף דגל – כך גם לעסק עם סניפים דיגיטליים צריך שיהיה סניף כזה, והוא כמובן האתר.
נכסים (סניפים) דיגיטליים יכולים להיות בפייסבוק, אינסטגרם, פינטרסט, לינקדאין, טוויטר, מערכת דיוור ולידים, מערכת לקורסים דיגיטליים, חנות בפיסבוק, חנות באטסי, חנות במרמלדה, חנות באמזון, ועוד.
כן כן, כל אחד מהשמות ברשימה הזאת יושב על מערכת אחרת (או במקרים מסויימים, כמה נכנסים תחת אותו כובע – כמו פייסבוק, אינסטגרם ו-ווטסאפ). המשותף לכל הפלטופורמות הללו זה שהן מאפשרות לבעלי עסקים ומנהלי השיווק של מותגים להקים עמוד – ושם להציג את מרכולתו של העסק.
כן, זה שירות מעולה, הוא חינמי ובמקרים רבים לא נדרש איש מקצוע לתפעול של כל אחת מהפלטפורמות. פעמים רבות תוכלו לשלם לאדם אחד שינהל עבורכם את כל הנוכחות בדיגיטל, כשבסוף החודש תקבלו עדכון על סטטיסטיקות, כניסות, חשיפה וקהלי היעד שלכם. מספיק לא?
אז זהו שלא.
המשותף לכל אותן פלטפורמות הוא שאתם כפופים להחלטות של מישהו אחר. אותו אדם, או צוות, שבבעלותם הפלטפורמה יכולים לשנות כראות עיניהם כל דבר: החל מהעיצוב, ממשק המשתמש, כמות וסוג המידע שתוכלו לשתף, החשיפה שתקבלו (מי אמר אלגוריתם ולא קיבל?) ואפילו עצם קיומו של הנכס הזה נתון בלעדית לידיהם בלבד! רשתות חברתיות באות והולכות, וכן, יש מצב שבוקר אחד נקום ולא יהיה יותר פייסבוק או אינסטגרם. מבהיל קצת, לא?
לא אם יש לכם אתר משלכם.
כי האתר שלכם הוא הנכס הדיגיטלי היחיד שנמצא בבעלותכם המלאה. הוא הנכס היחיד שאתם קובעים בדיוק איך הוא יראה, מה יהיה בו, איך יראה הממשק ואיזה מטרות הוא צריך לקדם. באתר שלכם לא תקומו בוקר אחד ותגלו שכפתורים נעלמו או שמיקום התפריט זז – כי אתם הבוס!
באתר אתם אלה ששולטים בחוויית המשתמש. אתם מובילים את הלקוח הפוטנציאלי שלכם בדרך שאתם רואים לנכון, שתשרת אתכם ואת המוצר או השירות שלכם ואתם קובעים איך תיראה האינטרקציה שלכם עם לקוחות פוטנציאליים (צ'ט, תגובה בעמוד, טופס הרשמה, או רכישה ישירה אונליין? הכל בידיים שלכם!).
זיכרו את זה: אתר הוא הנכס היחיד שהוא שלך ולא בזכיינות.
שמעו סיפור:
השבוע לקוח ותיק ופעיל שלנו, אילן שנקר ממונטוידאו הפקות, סיפר לי שהוא מתחיל לעבוד על קורס דיגיטלי. ברור שלשם העולם עובר, והוא רוצה להיות שם כמו כולם. הוא סיפר לי שאת הקורס הראשון שלו הוא מתכוון להעלות באמצעות מערכת מובנית של דף מסר – ואני פרגנתי לו ואמרתי שאני שמחה בשבילו, ושאמנם הוא חוסך לי עבודה, אבל ברמה האסטרטגית זה פחות נכון עבורו.
ברגע שהקורס הדיגיטלי שלכם יושב על האתר שלכם, כל כניסה של תלמיד נחשבת לכניסה לאתר – מיותר לציין כמה זה יתרום לקידום הטבעי של האתר. שלא לדבר על כך שמדובר בכניסות איכותיות, של קהל מדוייק וממוקד – הרי הם קנו את הקורס!
הוא כמובן הבין, ואמר שהוא רק עושה הרצה. מדובר בקורס דיגיטלי ראשון והוא רוצה לבדוק היתכנות, לראות איך השוק מגיב והאם הקהל מעוניין במה שיש לו להציע. אחרי שהוא יבחן את הצלחת התכנים ואת היכולות שלו להנגיש אותם, אין ספק שהקורס הגדול והמשמעותי שלו ישב באתר.
אם נחזור שניה לדיבור על סניפים, בתכנית הזו הוא בעצם יצר לעצמו סניף דיגיטלי נוסף בדמות קורס דיגיטלי – משני – שיושב על מערכת חיצונית, ומפנה לקורס הראשי שנמצא בסניף הדגל, הלוא הוא האתר שלו.
שימו לב איך אפשר לנצל את הפלטפורמות השונות לטובתכם: גם לבדוק את השטח, גם לא להתחייב מראש להקמה של מערכת לפני שבדקתם את הביקוש – ולבסוף לגייס את הפלטפורמה לשרת אתכם בדמות סניף נוסף שפתחתם. גאוני לא?
אני יכולה לומר לכם שאני מחכה בקוצר רוח שהוא יסיים את הבדיקות שלו ונתחיל לעבוד על הסניף החדש. אני מאוד אוהבת אתגרים גדולים וקטנים, ועד כה לא היה לקוח שאיתגר אותי באלמנט שרצה בעסק ולא היה לי פתרון עבורו :).
לסיכום,כמו שכבר הבנתם: כן, זה טוב לבדוק פלטפורמות נוספות, ואפילו חשוב להיות נוכח בכמה שיותר מהן. כמות גדולה של נכסים דיגיטליים שמתקשרים אחד עם השני תעזור לכם עם הקידום הטבעי של האתר ותחשוף אתכם לקהל גדול יותר.
ברור שתמיד קל ועדיף יותר להתחיל עם אופציה בחינם, לא להתחייב ולבדוק את השטח; אבל לדברים הגדולים והחשובים באמת – תדאגו שיהיה מקום שהוא עונה לכם על כל הצרכים, והוא שלכם, בבעלותכם ובשליטתכם המלאה.
השתכנעתם שאתם צריכים נכס בבעלותכם?
מעולה. במאמרים הבאים נבין איך בוחרים פלטורמה לעבוד איתה ולמה דף נחיתה לא מספיק לנו.
[gs-fb-comments]
אני חברת לשכה כבר כמה שנים.
בשנת 2023 קיבלתי אישור רשמי של הלשכה ואני חברה גם בצוות היועצים הטכנולוגיים והמרצים הטכנולוגיים המאושרים על ידיה
בשנת 2019, הצטרפתי לצוות ההפקה של כנס "מדברות דיגיטלית 2" יצא לי להיות מעורבת בהרבה כנסים ולהיות חלק מצוותי הפקה של הרבה אירועים בחיי.
אבל בכנס הזה זאת הייתה הפעם הראשונה שעמדתי על במה בהקשר המקצועי הנוכחי שלי.
בכנס הזה הכרתי נשים מדהימות שחלקן מלוות אותי עד היום.
קהילת לידרס הוקמה בשנת 2023 כקבוצת וואטסאפ.
באוגוסט 2023, התקיים אירוע האופליין הראשון של הקהילה והתבקשתי להעביר את ההרצאה הראשונה באירוע -
"צעדים ראשונים וכלים פרקטיים ליזם המתחיל"
נכון לחודש יוני 2024, העברתי במסגרת שבוע הנערה של עמותת שוות, 4 הרצאות.
אני לוקחת חלק בשבוע הנערה כבר שלוש שנים ברציפות, דצמבר 2021, דצמבר 2022 ומרץ 2024 (שבוע הנערה נדחה מדצמבר למרץ בעקבות המלחמה)
במסגרת הפעילות, בשנה האחרונה העברתי 2 הרצאות ולא אחת. ההרצאות היו לנערות ונערים בגילי חטיבת ביניים ותיכון. הן הועברו ביפו, בת-ים, רחובות וחדרה.
בהרצאה אני מספרת את הסיפור האישי והמקצועי שלי, מדברת עם הנערות והנערים על חשיבות של קידום נשים במרחב הציבורי, מנהלת איתם דיון על מצב האישה בארץ ואיך אפשר לשפר את זה, ביטול סטרואטיפים, וכאמור את סיפורי האישי, מערכות יחסים, מאיפה באתי, מה עברתי, החלומות האישיים והמקצועיים שלי ובעיקר אם אני יכולה לכבוש פסגות ולהגשים חלומות - אין סיבה שהן לא יוכלו.
כמובן שהתוכן והשפה וההרצאה בכלל מותאמת כל פעם מחגש לשכבת הגיל אותה אני פוגשת
נכון לחודש יוני 2024, העברתי בעמותה למנהלי פרויקטים (PMI) 2 הרצאות.
הרצאה ראשונה - "לנהל את מנהלי הפרויקטים"
הרצאה שניה - "אופטימיזציה בניהול: כלים למנהל הממקבל"
נכון לחודש יוני 2024, העברתי במכללת אפקה 2 הרצאות שונות מספר פעמים.
הרצאה אחת על סיפור חיי היזמי - "להפוך לימון למיץ תפוזי דם"
הרצאה שניה, שיעור בקורס פיתוח אג'ילי לתלמידי שנה ד בחוג להנדסה תעשיה וניהול - "להוביל ביעילות את צוות הפיתוח"