הסטארטאפ הראשון שלי נבע מתוך צורך – צורך שלי.
צורך שלי כסטודנטית בתואר ראשון באוניברסיטת תל אביב להרגיש חיים סטונטיאליים. ולכן, כל דבר שהציעו לי לעשות, כל דבר שחשבתי לעשות, נבע מתוך הצורך שלי האישי הזה.
וזה מהותו של סטאטאפ, נולד מתוך צורך של היזם הראשי שלו, ב99% מהמקרים מדובר בצורך אישי שלו.
את הסטארטאפ הראשון שלי הקמתי בסוף שנת 2011, במסגרת לימודי התואר הראשון שלי במדע המדינה. בשיא שלו, אחרי שלוש שנים כמעט כל האוניברסיטה הכירה אותו, אותי. אנשים שלא היה לי מושג מי הם, עצרו אותי בכל מקום ודברו איתי כאילו אנחנו החברים הכי טובים. כולם ידעו עליו וכולם ידעו מי אני. כולם רצו להיות חלק ומרצים בכירים עמדו בתור לכתוב ולהתארח. שנה לאחר מכן עזבתי אותו כי הייתי חייבת לסיים את הלימודים והתחלתי לעבוד במקום העבודה האחרון שלי, שלי לפני שהקמתי את בית התוכנה שלי ורק לאחר שמצאתי לי מחליפים, שלושה. כן אני אדם אחד ושלושה אנשים החליפו אותי. שנה לאחר מכן, בסוף שנת 2016, בדיוק בתקופה שהקמתי את בית התוכנה שלי, הסטארטאפ הראשון שלי, נסגר.
מבחינתי זהו כשלון אישי שלי, כי הוא לא הצליח להמשיך אחרי. ההשלכות המקצועיות של הכישלון הזה השפיעו עלי ממש עד לפני שנתיים.
מאז אותו כישלון, הקמתי בית תוכנה מצליח ועוד 3 סטארטאפים מצליחים גם כן, הראשון, העבודה עליו מאוד מורכבת ואיטית ועדיין לא ראינו תוצאות, אבל כל גורם כזה או אחר ששומע עליו העיניים שלו נוצצות. השני הצליח מאוד עד הקורונה, העבודה עליו ירדה לחצי בחמש השנים האחרונות בגלל כל מה שקורה במדינה, ואנחנו מחכים לאחרי המלחמה לחזור לתפוקה מלאה. הביקוש שנחזור לתפוקה מלאה גבוה מאוד. והאחרון? האחרון נולד בעקבות המלחמה, וממש לאחרונה סרבתי לכמה הצעות מחברות אמריקאיות והודיות לרכוש אותו. למה? יש הסבר מאוד מחושב וגם אחד מאוד ריגשי. תשאלו אותי בפגישה שלנו ואני מבטיחה לענות.
בנוסף, מתחילת שנת 2020, ייעצתי ועבדתי עם למעלה מ100 סטארטאפים, חלקם באופן נקודתי וחד פעמי ואת חלקם ליוויתי כל עוד התבקשתי. כולם בסודיות מוחלטת מהצד שלי.
אני בעלת יכולות וניסיון מעשי מוכח של ראיה רוחבית, ראיה מרחבית והבנה תפעולית. שילוב של שלושתם בתוספת העובדה שאני מגיעה אל הסטארטאפ בראיה אובייקטיבית ונקיה, מייצרים לי יכולת לראות הרבה צעדים קדימה ולהתאים את התהליך לכל מקום שנרצה שהסטארטאפ יגיע אליו, הן מבחינה פנים ארגונית והן מבחינה ציבורית ותדמיתית
השירותים כאן מתאימים לסטארטאפים בכל השלבים משלב הרעיון ועד לפרי אקזיט
פגישת אדווייזורי
כי הכל מתחיל קודם כל בפגישת אדווייזורי
כל תהליך, מתחיל בפגישת אדווייזורי. במהלכה נבין מה הלך הרוח של הסטארטאפ, איפה נמצאים הדברים שצריך לרענן, מהם השירותים והמוצרים המתאימים, נבנה תוכנית עבודה, בניית תוכנית עבודה נכונה, המורכבת שלב אחר שלב, אולי פעולות חשוב לבצע קודם ואילו בהמשך, מייעלת ומשפרת את העבודה שלנו ואת התפוקה מהתהליך כולו. תוכנית עבודה נכונה, יכולה אף לקצר את השלבים לעומת הזמן שהיה לוקח לכל שלב במידה והיינו מבצעים הכל במקביל.
במהלך פגישת האדווייזורי, אאבחן לא רק את נראות תפקוד ומצב הסטארטאפ והמערכות שלו, אלא גם את נראות, תפקוד ומצב ההנהלה והעובדים (במידה ויש) שכן הם הפנים, הלב וכל האיברים הפנימיים של הסטארטאפ. כאמור בדגש על המייסדים, הנהלה הבכירה וגורמים פרטניים רלוונטיים.
יכול להיות שאתם תרשמו עבור תהליך אחד אבל במהלך הפגישה נבין כי אתם צריכים תהליך אחר או כמה תהליכים ספציפיים נוספים. יכול להיות שנבים יחד שכרגע מתאים לכם תהליך אחד או שניים ובהמשך אחרי שיעבור קצת זמן ותתבססו, יתאימו לכם תהליכים נוספים.
קיום פגישת האדווייזורי אינה מחייבת המשך עבודה יחד. בסיום הפגישה ישלח סיכום הפגישה והצעה לתוכנית עבודה יחד, גם התוכנית היא כאמור הצעה ונתקדם רק עם מה שתחליטו.
פגישת האדווייזורי אורכת כשלוש שעות ולפני הפגישה יש שאלון מקדים אותו תתבקשו למלא.
יכול להיות שיתקיימו פגישות נוספות טרם בניית תוכנית העבודה הסופית, בהתאם לצורך, ללא עלות נוספת.
עלות פגישת האדווייזורי הינה 1111 שקלים (לא כולל מע"מ) ויש להסדיר את התשלום טרם קיום הפגישה עצמה.
לתשלום אחד, ניתן לבחור בין תשלום בפייבוקס או העברה בנקאית. במידה ואתם רוצים לחלק את התשלום לכמה תשלומים, יש לבחור תשלום בכרטיס אשראי.
שימו לב, לתשלום בכרטיס אשראי יש תוספת 5% עמלת סליקה על כל תשלום נוסף.
אז בואו נתחיל
אילו תהליכי עבודה אני מעבירה את הסטארטאפים איתם אני עובדת…
פיתוח אסטרטגיית מיתוג
התאמת ערכי מותג עדכניים
הבנה של מה הסטארטאפ כמותג רוצה לשדר לעולם ואיך
התאמת "זהות המותג" לתקופה הנוכחית
הבנת והתאמת מסרי המותג
רענון קהלי היעד
יצירת בידול
במידת הצורך רענון הסלוגן והתג-ליין של החברה
יצירת USP ( Unique Selling Point – נקודה ייחודית המובילה למכירה קלה) עדכני ומותאם לתקופה ולקהלי היעד
יצירת ערכת צבעי המותג חדשה
התאמת צבעי המותג לכל נכס של המותג בהתאם לצרכים
אפיון לוגו חדש מותאם למיתוג
עיצוב לוגו חדש
- ע"י מעצב/ת גרפי חיצוני
- תהליך העיצוב יעשה יחד ורק לאחר אישור הקו העיצובי הוא יעבור למעצב/ת
- מקבלים 3 סקיצות לבחירה
- לאחר בחירת הסקיצה ישנם 2 סבבי תיקונים
קבעו פגישת אדווייזורי ונתחיל
פיתוח אסטרטגיה טכנולוגית
באסטרטגיה טכנולוגית, נבין אילו מהכלים טכנולוגיים הקיימים בעולם יהיו יעילים לסטארטאפ על מנת לשפר את תפקודו ולהגדיל את תפוקתו.
במידה ומדובר בסטאראפ בשלביו הראשוניים, בתהליך זה נבחן גם מהן הטכנולוגיות הכי מתאימות לפיתוח הסטארטאפ ואם בכלל צריך טכנולוגיה מסויימת..
במהלך התהליך, אני אבחן את הכלים הטכנולוגיים בהם העסק משתמש כיום לצורך תפעולו ותפקודו השוטף, נבין יחד לאן אנחנו צורים שהעסק יגיע, מהם היעדים הכמותיים אותם נרצה לשפר, מהן המטרות אותן נרצה להשיג.
לאחר מכן, ננסה להתאים את הכלים הטכנולוגיים הקיימים בעולם אל העסקעל מנת להשיג את כל הדברים הללו בצורה הכי חלקה ויעילה ופשוטה שיש. כמובן תוך התחשבות בתקציב, בכמות העובדים, במיקום גאוגרפי ועוד.
כיוון שאני גם מתמחה בניהול אנושי ואני מאמינה כי בבסיס כל תפקיד מתקיימות 2 משימות חשובות – ניהול משימות/ פרויקט ושירות לקוחות, ישנה אפשרות, באישורכם בלבד, לבחון גם את התפקוד של הסטארטאפ מעבר לרמה הטכנולוגית אלא גם הבין אנושית
קבעו פגישת אדווייזורי ונתחיל
פיתוח אסטרטגיית דיגיטל
הבנה של מה הסטארטאפ כמותג רוצה לשדר לעולם ואיך ואיפה
התאמת "זהות המותג" לתקופה הנוכחית
הבנת והתאמת מסרי המותג
רענון קהלי היעד
יצירת בידול
ניתוח הנראות הדיגיטלית של הסטארטאפ
ניתוח הנראות הדיגיטלית של היזם, צוות המייסדים, ההנהלה והעובדים (במידה ויש)
הקמת דפים ברשתות חברתיות רלוונטיות לסטארטאפ, למייסדים, להנהלה ולעובדים (במידה ויש)
אפיון התכנים אשר יעלו לכל רשת חברתית והנראות שלהם
הרכבת גאנט להקניית ביסוס לכל רשת חברתית בנפרד
- אם יש רשתות חברתיות קיימות, נבנה תוכנית עבודה לתפעול של כולן במקביל. במידה ואין רשתות חברתיות מסוימות, נוסיף את הקריטית ביותר תחילה גג 2 במידה ואין כלום ואז נוסיף בהדרגה רשתות נוספות.
לאחר סיום פיתוח האסטרטגיה, ליווי במשך חצי שנה של פגישות חודשיות לצורך יצירת גאנט (תוכנית עבודה) חודשי מותאם לתפעול כל רשת על מנת להקל את ביסוס וביצוע האסטרטגיה.
- יותר מפגישה אחת בחודש או פגישות מעבר לחצי השנה הראשונה לאחר סיום פיתוח האסטרטגיה בתוספת תשלום.
- במהלך חצי השנה, הליווי יכלול גם עבודה מעשית של שני הצדדים והתיעצויות ובדיקות בהודעות, מיילים וטלפונים במידת הצורך.
גם תהליך הפיתוח וגם תהליך הליווי כוללים את העבודה הדיגיטלית של הסטארטאפ, המייסדים, ההנהלה והעובדים (במידה ויש).
קבעו פגישת אדווייזורי ונתחיל
פיתוח טרנספורמציה דיגיטלית
טרנספורמציה דיגיטלית, זהו מונח מאוד גדול והאמת שקצת שייך לעולם הישן של הטכנולוגיה.
בתהליך הזה מול הסטארטאפ, אני מתמקדת בפעולות המקדימות וגם פעולות שלאחר הפיכת הגולש/ המתעניין בשירות והמוצר ללקוח.
בין הדברים שנתעסק בתהליך זה:
ביסוס מטרות וצרכים
הבנה אילו מערכות טכנולוגיות ישרתו את הסטארטאפ (אתר/ אפליקציה/ מערכת דיוור ודפי נחיתה וכו')
הבנת ויצירת מסע לקוח דגיטלי
התאמות אוטומציה מקדימות ליעול ושיפור תפקוד העסק
אינטגרציה נכונה בין המערכות הטכנולוגיות
ועוד
כאשר כל הדברים בהם נדון בתהליך, יהיו מותאמים כמובן, אל הסטארטאפ עצמו, השלב בו הוא נמצא כרגע ואל המטרות אותן נרצה להשיג בתהליך זה.
קבעו פגישת אדווייזורי ונתחיל
פיתוח חווית משתמש וארכיטקטורת מידע
חווית משתמש (UX), עיצוב ממשק (UI) וארכיטקורת מידע (IA) שלושתם מונחים מאוד מרשימים ומאוד מפוצצים.
בשנים האחרונות אנחנו שומעים אותם בכל מקום הקשור למערכות טכנולוגיות (כמעט כמו ששומעים את המונח AI)
אני למדתי וחקרתי והתמחתי בקורסים ובאופן מעשי בכל אחד מהם. לעצב למערכות טכנולוגית מהכי קטנה (דף נחיתה וקובץ PDF) ועד להכי גדולה (ממש סטארטאפ) זה לא עיניין של מה בכך, וראיתי הרבה מקרים בהם הלקוחות פנו אל אנשי המקצוע הלא נכונים (למשל מעצב גרפי או איש שיווק שיודע לעבוד עם אלמנטור) והתוצאה הייתה מאוד לא טובה ולא שירתה את המטרה.
כשמפתחים ומעצבים מערכת טכנולוגית, צריך להבין קודם מה המטרות שהיא נועדה לשרת, מיהו קהל היעד, איך הוא צפוי להגיע אל המערכת ועוד ועוד.
לאחר מכן, אחרי שעשינו את המחקר הראשוני הזה, נוכל להבין איפה נמקם כל תוכן, מה יודגש ואיך, באילו אלמנטים נשתמש, וכמובן, אילו צבעים וגרפיקות יעבירו את מהות העסק/מוצר בצורה הכי טובה, ובעיקר ישרתו את העסק להשגת המטרות מהמערכות בצורה הכי טובה, יעילה ומהירה.
בתהליך זה, אבחן את המערכות הקיימות הזקוקות לשיפור, נבצע יחד את אותו מחקר ראשוני ונבצע התאמות למערכות באותם שלושה תחומים על מנת להגיע אל התוצאות הרצויות.
לעיתים מספיק רענון קל ולעיתים נצטרך ממש לפתח את המערכת מאפס.
תהליך זה מתאים לא רק ליצירת מערכות טכנולוגיות מורכבותף אלא גם לכדי PDF נקודתי, אתר ראשוני או אפילו מצגת משקיעים
קבעו פגישת אדווייזורי ונתחיל
בדיקת התכנות
בדיקת התכנות, יכולה להעשות על הרעיון לסטארטאפ עצמו, או על אחד הרכיבים בו או המוצרים אותו הוא מספק. היא יכוה אפילו להעשות על מנת שנבין מיהו קהל היעד הנכון לנו.
יחד, נבנה תוכנית לבדיקת התכנות ותוכנית ליעול ושיפור המוצר בהתאם.
שאלונים, שיחות, פגישות, כל מה שיעזור לנו להוציא כמה שיותר מהר POC וכמה שיותר מהודק.
בהמשך נבנה לו מערך עסקי כדוגמת עלויות, חבילות, זמני עבודה ואספקה ועוד. כמו גם נדאג לייצר במידת האפשר דוגמאות למוצר וביסוס אמינות לאיכותו.
במידת הרצון והצורך, נדאג יחד למפות את הנתונים לא רק לכדי POC מהודק ואיכותי, אלא גם לכדי תוכנית עבודה לסטארטאפ עצמו ואך ליצירת מצגת משקיעים כבר לשלבים התחלתיים.
תהליך זה מתאים לכל סטארטאפ, בכל שלב, בין אם הוא רק בחשיבה, בתהליך עבודה או אפילו אם הוא כבר קיים ורץ כבר שנים וצריך לרענן אותו קצת. וכאמור, תהליך זה מתאים לכל מוצר בתוך הסטארטאפ.
קבעו פגישת אדווייזורי ונתחיל
צעדים ראשונים בהקמה
לפעמים מספיקה שיחה אחת (פגישת האדווייזרי) והיזם יכול לצאת לדרך להתקדם לבד. לפעמים יש לו/לה רק כמה שאלות ואכן פגישה אחת תספיק. לפעמים אחרי כמה זמן הם יצטרכו עוד פגישה והיו לי גם כמה יזמים שנפגשנו באופן עקבי פעם בשבוע בתחילת העבודה שלהם על המיזם.
אני בהחלט מבינה ותומכת בכך שישנם אנשים שצריכים מידי פעם שיחה להתאפס ולהתפקס ולסדר את המחשבות. בין אם מדובר בסול פאונדר שצריך רגע להריץ את המחשבות שלו מול אדם אחר (עדיף כזה שמבין אותו ובעל ניסיון) או בין אן מדובר בכמה פאונדרים ביחד ולפעמים צריכים מישהו שיאפס אותם ויעזור להם לתקדם יחד.
כך או כך, תמיד מגיע שלב בו אני אומרת להם שאני לא ממשיכה ועכשיו הם לבד. אני כאן רק על תקן תמיכה, עידו (או נזיפה אם צריך) ובעיקר יעוץ.
כאן לא ממש מדובר בתהליך, ולכן, אפשר לקבוע ולשלם פר פגישה או לרכוש מראש חבילה של כמה מפגשים. לפי מה שירגיש לכם נכון. מהניסיון שלי הממוצע הוא בין פגישה לשלוש פגישות.
יכול להיות שבזמן העבודה נעלה על תהליכים מסויימים אותם אני מספקת ונרחיב את סל השירוים אותו אני מספק לכם, בכל מקרה הכל כאמור כמו תמיד, רק מה שיתאים לכם ולפי קצב ההתקדמות שלכם
קבעו פגישת אדווייזורי ונתחיל
פיתוח עובדים
אני חיה את עולם העבודה הישראלי (והעולמי) מגיל 13. עבדתי בכמעט כל סוג עבודה אפשרי, בכל תפקיד ובכל רמה. עבדתי בכל תפקיד אפשרי ובכמעט כל סוג תעשיה קיימת. אני מאמינה שבבסיסו של כל תפקיד מתקיימים 2 דברים – ניהול פרויקט ושירות לקוחות.
אני מעבירה הרצאות על ניהול פרויקטים וניהול עובדים טוב יותר.
העסקים שלי מוגדרים כ"עולם העבודה החדש" אבל הממש חדש.
בנוסף, אני עובדת עם שכירים באופן פרטני, כאלה שרוצים להתפתח ולהתקדם, בין אם בתחומם או למצוא את התחום הנכון להם. מקיימת פגישות אדווייזורי ואסטרטגיית דיגיטל עם שכירים.
ואני אשמח להעביר את התהליכים האלה גם לעובדים שלכם. כי עובד טוב זה עובד שטוב לו.
קבעו פגישת אדווייזורי ונתחיל
קבעו פגישת אדווייזרי ונתחיל
ניתן לחלק עד ל3 תשלומים (בתוספת עמלת סליקה של 5% על כל תשלום נוסף)
תשלום 1 בלבד
תשלום 1 בלבד