דף נחיתה – קווים לדמותו של הפלייר הדיגיטלי
למה דף נחיתה לא יכול להחליף את האתר שלכם
רעות רחל גבע
2 במרץ 2020
רעות רחל גבע
2 במרץ 2020
לא פעם אני נתקלת בבקשות מלקוחות שרוצים שאבנה להם דף נחיתה שישווק אותם, כתחליף לבניית אתר מלא.
אני מבינה, אם אין תקציב עכשיו לאתר שלם, אפשר להתבלבל ולחשוב שדף נחיתה יספיק כדי לקדם את העסק שלכם – במחיר שהוא קמצוץ מהעלות של הקמת אתר.
אבל חשוב להבין: המהות של דף נחיתה היא אחרת לגמרי, והיא בכלל לא מחליפה אתר שלם שיציג את העסק שלכם במלואו ובכבוד הראוי לו.
אם אתם רוצים לשווק את העסק שלכם כראוי בגוגל, אתם צריכים אתר אמיתי, שהמהות שלו היא מסחרית ומטרתו להגדיל מכירות. הרי זו השורה התחתונה שאליה כל מהלכי השיווק שלנו מכוונים.
אז מה ההבדל בין אתר לדף נחיתה?
תחשבו על זה ככה: האתר שלכם הוא הסרט המלא, ודף הנחיתה הוא הטריילר.
דף הנחיתה הוא סוג של פלאייר, כמו אלה שמשאירים לנו בתיבת הדואר או מחלקים לנו בקניון, והמהות שלו היא פרסום ממוקד של שירות או מבצע מסויים. הוא נועד כדי למשוך את תשומת הלב של מי שמגיע אליו למסר ספציפי שהשורה התחתונה שלו מאוד ברורה – אבל לא מעבר לזה.
דף נחיתה לא אמור לספר על הנסיון, הידע והמקצועיות שלכם, הוא לא אמור לשמש כתיק עבודות ובטח לא ניתן להכניס בו תוכן שכל כך חשוב לקידום העסק.
בשורה התחתונה, דף נחיתה יכול לעשות עבורכם שירות מעולה לפרסום נקודתי, אבל לטווח הרחוק ולבניית השם שלכם במנועי החיפוש – הוא פשוט לא אפקטיבי.
גם לקמפיינים ממוקדים יש פתרון
עכשיו יכול להיות שאתם צריכים את דף הנחיתה לצורך קידום ממומן ברשתות החברתיות, למשל. אתם רוצים שכל גולש שמתעניין בשירות שלכם יקליק על המודעה ויגיע לדף המדובר שיפרט על השירות, אולי יזמין להרשמה ויכול להיות שאפילו יכיל אפשרות כבר לתשלום והשלמת העסקה. אני מבינה למה חשוב לכם שיהיה דף כזה, וזה הגיוני ולגמרי לגיטימי!
אז קודם כל אני רוצה לפתוח ולומר: גם דף נחיתה צריך לדעת לעשות. הוא צריך לכלול את המינון המדוייק של המידע הרלוונטי, לא יותר מידיי ולא פחות מידיי, והמידע הזה צריך להיות מונגש בצורה נעימה ולא מתישה לעין. למה זה חשוב? כי אתם יכולים להשקיע כמה כסף שתרצו במודעה מעולה, אבל אם הדף שאליו מגיעים אחרי ההקלקה לא בנוי טוב, הוא לא יעשה את העבודה – משמע, לא ימיר לכם הכנסות, ולכן הוא חסר תועלת.
אבל גם אחרי שתבנו את דף הנחיתה המושלם, דף הנחיתה שלכם לגמרי יכול להיות חלק מהאתר שלכם. כל מה שצריך זו הגדרה פשוטה שמבטלת את ה-HEADER וה-FOOTER (החלק העליון והתחתון שמופיעים באתר וכוללים בד"כ תפריטים, פרטי התקשרות וכו'). בלחיצת כפתור, כל עמוד באתר שלכם יכול להפוך לדף נחיתה עם נראות קלאסית, בו אתם יכולים להשתמש לכל קידום שרק תרצו, ממומן או אורגני.
מעבר לכך, חשוב שתדעו: הנוסחה לחישוב העלות לקליק, היא סודית. אף אחד גם לא יודע בדיוק איך מתבצעת ההחלטה איזו מודעה תיכנס לתצוגה של שלושת המודעות הראשונות בחיפוש בגוגל, אלה שמופיעות בתחילת דף החיפוש. האלגוריתמים האלה בנויים על בסיס של need to know, ומשתנה לפי כל משתמש והרגלי הגלישה שלו. דבר אחד אנחנו יודעים בוודאות, והוא שגוגל נותן חשיבות רבה לדומיין שהעמוד המקודם משוייך אליו.
המשמעות של זה היא שיש משמעות וערך רב לאתר מלא שבנוי נכון, ומכיל תוכן רב ורלוונטי. בזמן הסריקה, גוגל לוקח בחשבון את כל התוכן שמקושר לאותה כתובת, אותו תוכן שעוזר לקידום האורגני שלכם.
בעצם, המשמעות היא שדף נחיתה שעומד בפני עצמו, ללא קישור לדומיין ראשי חזק ובעל תוכן רלוונטי, יתקשה להגיע למודעות הראשונות המוצגות לגולש – גם אם תשלמו על זה כסף. לעומת זאת, דף נחיתה שמשוייך לאתר שבנוי היטב יקבל עדיפות ויוצג הרבה קודם.
אז מה הפתרון?
גם אם אין לכם תקציב לאתר ענק ומסועף, בהחלט ניתן לבנות אתר קטן עם כמה עמודים רלוונטיים ותוכן אמיתי שמתעדכן כל הזמן. אתר לא חייב להיות פרוייקט מסובך כל כך: גם אם הוא כולל עמוד בית, אודות וצור קשר- כבר יש לו הרבה יותר ערך מדף נחיתה בודד.
את התוכן באתר אתם יכולים לקדם בשלל דרכים, ממומנות או אורגניות, ואת העמוד הרלוונטי לקמפיין שלכם תוכלו לקדם בקידום ממומן אם רק תרצו.
ואם אתם ממש ממש צריכים פלאייר מידיי פעם, תוכלו לייצר אותו כדף מתוך האתר, והרי לכם דף נחיתה הרבה יותר יעיל ואפקטיבי, שיקבל את החשיפה שהוא ראוי לה.
[gs-fb-comments]
אני חברת לשכה כבר כמה שנים.
בשנת 2023 קיבלתי אישור רשמי של הלשכה ואני חברה גם בצוות היועצים הטכנולוגיים והמרצים הטכנולוגיים המאושרים על ידיה
בשנת 2019, הצטרפתי לצוות ההפקה של כנס "מדברות דיגיטלית 2" יצא לי להיות מעורבת בהרבה כנסים ולהיות חלק מצוותי הפקה של הרבה אירועים בחיי.
אבל בכנס הזה זאת הייתה הפעם הראשונה שעמדתי על במה בהקשר המקצועי הנוכחי שלי.
בכנס הזה הכרתי נשים מדהימות שחלקן מלוות אותי עד היום.
קהילת לידרס הוקמה בשנת 2023 כקבוצת וואטסאפ.
באוגוסט 2023, התקיים אירוע האופליין הראשון של הקהילה והתבקשתי להעביר את ההרצאה הראשונה באירוע -
"צעדים ראשונים וכלים פרקטיים ליזם המתחיל"
נכון לחודש יוני 2024, העברתי במסגרת שבוע הנערה של עמותת שוות, 4 הרצאות.
אני לוקחת חלק בשבוע הנערה כבר שלוש שנים ברציפות, דצמבר 2021, דצמבר 2022 ומרץ 2024 (שבוע הנערה נדחה מדצמבר למרץ בעקבות המלחמה)
במסגרת הפעילות, בשנה האחרונה העברתי 2 הרצאות ולא אחת. ההרצאות היו לנערות ונערים בגילי חטיבת ביניים ותיכון. הן הועברו ביפו, בת-ים, רחובות וחדרה.
בהרצאה אני מספרת את הסיפור האישי והמקצועי שלי, מדברת עם הנערות והנערים על חשיבות של קידום נשים במרחב הציבורי, מנהלת איתם דיון על מצב האישה בארץ ואיך אפשר לשפר את זה, ביטול סטרואטיפים, וכאמור את סיפורי האישי, מערכות יחסים, מאיפה באתי, מה עברתי, החלומות האישיים והמקצועיים שלי ובעיקר אם אני יכולה לכבוש פסגות ולהגשים חלומות - אין סיבה שהן לא יוכלו.
כמובן שהתוכן והשפה וההרצאה בכלל מותאמת כל פעם מחגש לשכבת הגיל אותה אני פוגשת
נכון לחודש יוני 2024, העברתי בעמותה למנהלי פרויקטים (PMI) 2 הרצאות.
הרצאה ראשונה - "לנהל את מנהלי הפרויקטים"
הרצאה שניה - "אופטימיזציה בניהול: כלים למנהל הממקבל"
נכון לחודש יוני 2024, העברתי במכללת אפקה 2 הרצאות שונות מספר פעמים.
הרצאה אחת על סיפור חיי היזמי - "להפוך לימון למיץ תפוזי דם"
הרצאה שניה, שיעור בקורס פיתוח אג'ילי לתלמידי שנה ד בחוג להנדסה תעשיה וניהול - "להוביל ביעילות את צוות הפיתוח"