אל תטעו, אני משוכנעת שכל אחת מנהלת מספר רב של תיקיות עם צילומים מעניינים בנייד, החל מתמונות מטיולים ועד צילומי כיף עם הילדים והפילטרים של הסנאפצ'אט. ועדיין, זאת כנראה לא תהיה התמונה שבה נתהדר בפרופיל הלינקדין שלנו או כתמונה שתציג אותנו בכנסים רשמיים.
ולמה מלכתחילה אנחנו זקוקות לצילומי תדמית?
בין אם אנחנו עצמאיות או לא, מחפשות משרה חדשה או שכירות מספר רב של שנים או אפילו בעלות תפקיד סמכות בחברה גדולה, צילום טוב הינו כרטיס הביקור שלנו ואחת הדרכים הכי טובות לגרום לאנשים לזכור אותנו, את השם שלנו והחשיבות שלנו בעולם המקצועי היא באמצעות זכרון ויזואלי. כשאני הולכת לכנס מקצועי ומשוחחת עם כמה עשרות אנשים, אני לא מצפה שכולם יזכרו את השם שלי או התפקיד שלי, אבל אני כן מצפה שיזכרו את פניי וכך בפעם הבאה שייתקלו במאמר שלי או בפרופיל הלינקדין שלי, הם יידעו לעשות את ההקשר. צילום תדמית טוב זו הדרך שלנו לבנות מוניטין.
איך נצטלם נכון לצילומי תדמית?
צילום תדמית מקצועי הוא כזה שיבליט את המקום בו אנחנו הכי בטוחות בעצמנו ויסתיר את המקום בו אנחנו הכי חסרות ביטחון. לעדשה לא אכפת אם אנחנו פוטוגניות, אם אנחנו יפות או אם קמנו על הצד הטוב באותו יום. העדשה מגיעה לעבודה נקייה וחפה מביקורת, שיפוטיות ודיעות קדומות וכך גם עלינו להגיע למפגש מולה.
אתחיל בכך שכדי לאהוב את מה שאנחנו רואות בצילום עלינו לאהוב את מה שאנחנו רואות במראה, לא – לא מדובר בטקסט ארוך על דימוי גוף חיובי וזה גם לא משנה. אנחנו צריכות ללמוד להסתכל על עצמנו בביטחון ועוצמה כדי שגם העמיתים שלנו, הלקוחות שלנו והמעסיקים שלנו יידעו להסתכל עלינו בדיוק ככה.
לפני שאנחנו ניגשות למצלמה, עלינו לבחור את הבגד בו אנחנו מרגישות הכי בנוח איתו, לא הבגד הכי מחמיא, הכי מצמצם או הכי מסתיר או הכי מטשטש או כל שאר המילים האלה שמגזינים לנשים אוהבים להתפאר בהן, אלא הבגד הכי נוח לנו, כזה שאיתו אנחנו מזדהות ומרגישות אנחנו.
בנוסף, עלינו לבחור את הדרך שבה אנחנו הכי אוהבות כשהשיער שלנו יושב ואת האיפור שבו אנחנו הכי מרגישות כמו עצמינו, גם אם זה ללא איפור בכלל, זה בסדר.
כשאנחנו מגיעות לעדשה עם ההרגשה שאנחנו ב-Best שלנו – כך זה גם משתקף בצילומים עצמם.
אז מה זה צילום תדמית טוב?
קשה להגדיר בדיוק איך צילום תדמית טוב צריך להראות. כמובן שהוא לא צריך להיות שאטרסטוקי עם חיוך מזויף ורקע לבן, אבל הוא יכול להיות כזה אם זה מה שאנחנו נבחר (רצוי עם חיוך אמיתי).
המטרה של הצילום היא להעביר את ההרגשה הטבעית של האופן שבו אנחנו עומדות ומחזיקות את עצמנו ביום יום, ברגיל, במשרד או בפגישה עסקית.
אם אנחנו חייכניות מטבעינו, אין שום סיבה שלא נחייך את התחושה הטבעית לנו באותו רגע אל תוך העדשה.
אם אנחנו לא חייכניות במיוחד, אין שום סיבה שנזייף חיוך עבור העדשה. זה לא מי שאנחנו.
והכי חשוב – שנעמוד זקוף, נביט לעדשה ישר לתוך העיניים (ממש לא להסתכל על הצלמת) ונתן לה את המבט הזה של "קיבלתי עכשיו העלאה" או "התפקיד הגדול והחדש בידיים שלי" או סתם "ממש כיף לי כאן היום עם עצמי".
אז איך נדע אם זה נראה טוב?
לפני כמה שבועות החלטתי לעשות יום צילום במשרד שלי. רק רוצה לציין שאני עוסקת בתוכן, אני לא צלמת במקצועי, מעולם לא למדתי את התחום אבל אני יודעת להצטלם ומכירה את העדשה לא רע.
מתוך ההיכרות שלי הצנועה שלי עם עולם הצילום אני גם יודעת שלא כל התמונות של עצמנו שנראה בסוף התהליך, יתאימו בדיוק לציפיות שלנו. למעשה – כנראה שכ-90% מהצילומים שנקבל בחזרה לא יהיו מה שרצינו.
ואספר לכן סוד – גם הדוגמניות והדוגמנים הכי מנוסים בעולם צריכים לעשות כ-100 שוטים כדי לקבל את השוט המנצח. וזה מה שצריך לקחת איתנו ליום הצילומים הזה.
בכל מקרה, במהלך יום הצילומים זכיתי לראות את העובדים של החברה שלי נפתחים בפניי מול העדשה, מצילומים ראשונים עם גב כפוף ומבט מוסט, כל אחד קיבל כמה צילומים בהם העדשה זיהתה בדיוק מי הם והצליחה לתרגם זאת לתמונה מקצועית.
כדי להדגים להם ולכן עכשיו – ביקשתי מחבר לעבודה שילחץ קצת על הקליקר והנה מה שיצא: